Met dit recept kun je eindeloos variëren. Je voegt zelf de noten, zaden, pitten en bessen toe die jíj lekker vindt. En nog een voordeel: deze repen zijn eenvoudig te maken. Ze zijn ‘raw’, wat betekent dat je ze niet hoeft te bakken. Je bewaart ze simpelweg in de koelkast (zo’n 1,5 week) of vriest ze in, zodat je iedere keer weer een verse reep kunt pakken.
Ingrediënten raw granola bars (voor ca. 10 repen)
- 225 gr medjouldadels (deze zijn wat smeuïger)
- 125 gr rauwe walnoten
- 150 gr rauwe gemengde noten, zaden en pitten
- 100 gr havervlokken
- 50 gr gedroogde bessen
- 20 ml ahornsiroop of honing
- 2 el kokosolie (gesmolten)
- 1 tl kaneelpoeder
- ½ tl zout
Bereiding
Maal de walnoten fijn en hak de gemengde noten met een mes. Het moeten wel stukjes blijven en geen notenpasta worden. Ontpit de medjooldadels en maal ook deze fijn. Doe nu álle ingrediënten in een kom en meng goed tot één geheel. Leg nu een vel bakpapier in een grote ovenschaal en stort daar het granola-mengsel in. Druk vervolgens alles plat met de bolle kant van een natte lepel. Doe dat goed, anders vallen de repen later uit elkaar. Zet de ovenschaal nu minimaal een uur in de koelkast. Daarna kun je ze in repen snijden en bewaren in de koelkast of vriezer, als je ze tenminste kunt weerstaan. #puurgenieten
Puur genieten
Heb jij deze raw granola bars gemaakt? Deel dan jouw foto op Instagram met #puurgenieten en #nutspecials. Wij zijn benieuwd!