Stop met zoeken, want wij het hebben het ideale toetje voor op de BBQ gevonden! Rijk aan smaak, waarmee je jouw gasten positief verrast!
Behalve tropische ananas, gebruik je onder andere walnoten en laten deze nou heel gezond voor je zijn. Ze zijn goed voor je brein (heb je de vorm al eens bekeken?), leveren naast antioxidanten goede vetten en essentiële vetzuren, verlagen je cholesterol, bevatten melatonine – wat je helpt beter in slaap te komen – en nog veel meer nuttige stoffen. Daarnaast zijn ze natuurlijk erg lekker! Zeker wanneer ze even geroosterd worden op de BBQ! #puurgenieten
Ingrediënten ananas van de BBQ met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt (4 personen)
– 1 ananas
– 40 gram walnoten
– 1 glas bruine rum
– 1 schaaltje dikke kokosyoghurt
– 1 limoen*
– 1 vanillestokje
– 10 el poedersuiker
– 2 tl chilivlokken
– 2 el shiro miso
* het liefst biologisch, want we gebruiken de schil
Bereiding
Hak de walnoten grof en rasp de schil van de limoen. Halveer deze limoen vervolgens en knijp het sap eruit. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de limoensap, samen met de poedersuiker, chilivlokken, shiro miso en 3 el water. Je misokaramel is nu klaar.
Snij nu de ananas in lengte doormidden met de kuif er nog aan. Snij vervolgens deze helften weer in lange parten en verwijder het hart. Kerf ze in met een mes, zodat ze de ‘saus’ goed op kunnen nemen. Bestrijk met de parten met de misokaramel.
Rooster de walnoten in een pan op de BBQ. En als de BBQ goed heet is (zo’n 200 graden), kun je ook de ananasparten op de BBQ leggen. Rooster ze 10 minuten per kant tot ze mooi goudbruin en dus gekarameliseerd zijn. Giet nu de rum in een pannetje, verwarm en steek aan met een lange lucifer. Pas wel op voor de vlam! Giet dit vervolgens over de ananassen en flambeer ze. Doe de resterende misokaramel bij de walnoten en laat ook deze licht karamelliseren.
Leg de ananassen op een bord, bedruip ze met de gekarameliseerde walnoten en serveer met gekoelde kokosyoghurt en limoenrasp. Smullen maar!
Puur genieten
Heb jij deze ‘ananas van de BBQ met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt’ gemaakt? Deel dan jouw foto op Instagram met #puurgenieten en #nutspecials. Wij zijn benieuwd!